Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | Més de 200 persones homenatgen Xirinacs al coll de la Tuta (Ogassa, el Ripollès)


El diumenge 9 de setembre més de 200 persones han assistit a l'homenatge organitzat per l'assemblea territorial de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) d'Osona i el Ripollès.
 
[Més fotografies aquí
 
Guillem Ferrer, Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Joan de les Abadesses: “Els pobles oprimits no se'ns pot demanar paciència; la fermesa de Lluís Maria Xirinacs
contrasta amb les renúncies d'una classe política covarda per enfrontar els reptes de país i valents per lloar-ne la seva figura una vegada desaparegut”.
 
L'acte s'ha realitzat al coll de la Tuta (Ogassa, el Ripollès) punt on va ser trobat Lluís Maria Xirinacs el passat 11 d'agost.
Els parlaments d'amics del lluitador independentista s'han centrat en destacar la llavor que deixa Xirinacs: “el poble català té el dret i el deure de lluitar pel seu alliberament” ja que “un poble que no lluita és un esclau”. També s'ha destacat el seu compromís i fermesa, i sobretot que portava a la pràctica allò que teoritzava.
 
Sota els peus de Sant Amand han ressonat poemes i cançons. Cal destacar-ne les actuacions de la poetessa d'Elx - Ogassa Núria Agulló i dels ripollesos Randellaires. Per la seva banda els representants de la Fundació Randa -associació creada per Xirinacs- han emfatitzat la idea que “Xirinacs és viu” ja que el seu compromís el prenen altres catalans i catalanes.
 
La darrera intervenció, ha estat a càrrec de Guillem Ferrer, militant de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Joan de les Abadesses. “Nosaltres, com Xirinacs, entenem la solidaritat com un valor polític; solidaritat amb els represaliats i els altres pobles oprimits”, ha afirmat Ferrer. I ha afegit “Els pobles oprimits no se'ns pot demanar paciència; la fermesa de Lluís Maria Xirinacs contrasta amb les renúncies d'una classe política covarda per enfrontar els reptes de país i valents per lloar-ne la seva figura una vegada desaparegut”. Ha tancat la intervenció amb la següent frase: “A nosaltres mai ens vas ser incòmode. El millor homenatge la victòria. Visca la terra!”.
 
L'acte s'ha clos amb la lectura de la carta que Lluís Maria va deixar en morir i amb el cant dels Segadors.